Biofizica este ştiinta ce studiază viata cu ajutorul modului de gândire şi a metodelor fizicii. Obiectul său de studiu structurile al căror ansamblu ierarhizat îl constituie materia vie, precum şi fenomenele şi mecanismele fizice prin care aceste structuri îşi manifestă functionalitatea.

Chimia organică este ramura chimiei care se ocupă cu studiul structurii, proprietăților, reacțiilor de sinteză sau de descompunere a compușilor organici. Compușii organici sunt substanțe alcătuite în principal din carbon și hidrogen, dar pot conține și oxigen, azot, sulf, fosfor sau bor, precum și restul elementelor, dar în cantități mult mai mici.

Cursul ofera studentilor notiuni fundamentale despre țesuturile organice, celulele, formațiunile necelulare și structura lor microscopică si dezvoltarea embrionului, de la formarea celulei-ou până la ecloziune sau naștere.

Cursul “Limba engleză” oferă studenților posibilitatea de a deprinde limbajul de specialitate în domeniul horticulturii și altor domenii conexe, pregătind specialiști care să poată lucra în medii multiculturale.

Cursul ofera studentilor notiuni introductive despre citologie, histologie si organografie vegetala, reproducerea plantelor, polenizare si fecundare.